Tietoa meistä

Vuonna -90 veljekset Sotaniemet alkoivat ideoimaan omaa ravintolaa. Kesti muutamia vuosia kierrellessä ympäri maapalloa. Monissa liemissä poijaat on keitetty, toimineet kokkina, kastikekokkina, vuoropäällikkönä, keittiömestarina ja nykyään oman paikan yrittäjänä. Eli Meidän oma Toripolliisi ravintolassa.

Kumpikin oli hankkinut ylioppilaslakin ja klassisen koulutuksen ruoanvalmistukseen, pohjautuen ranskalaiseen culinarismiin.

Koulun jälkeen pojjaat lähtivät kiertämään Jenkkejä – tutustuen laajan maan eri kolkkiin ja oppien parhailta paikan päällä. Painopiste opintomatkalla oli culinarismissa ja nestetasapainosta huolehtimisessa. Reissulta tuliaisena tuli mm. Cajun tapa tehdä ruokaa, joka opittiin syksyn pimeinä iltoina New Orleansin tienoilla paikalliselta keittiömestarilta.

Matkalla tuli tutuksi myös Napa Valleyn viinitilojen salat, Kentuckyn Bourbon ja paikallisten pienpanimoiden oluen valmistus. Ruoista voidaan mainita esimerkiksi Mainen lobsterit, Chicagon deep pan pizzat, San Franciscon italialaisravintolat, jne…

Palatessaan lentokoneella Suomeen, pojilla oli päällään vain shortsit, t-paidat ja stetsonhatut. Tämä herätti kanssamatkustajissa ihmetystä, sillä kotoisessa Suomessa elettiin talvea ja ulkolämpötila oli 12 astetta pakkasen puolella.

Laman aikana töitä oli haettava ulkomailta

Matkan aikana Suomi oli sukeltanut historiansa pahimpaan lamaan. Pojat jatkoivat maailmanvalloitustaan kokin/mestarin töitä tehden Sveitsissä, Saksassa, Los Angelesissa, St. Louisissa, Caribian risteilyaluksella, Norjassa, Naapurimaa Ruotsissa,  Suomen Lapissa ja Helsingin monissa ravintoloissa.

Keittiömestarikoulut käytiin läpi  90-luvulla. Nykypäivän kuuluisia tv-kokkeja toimi poikien alaisuudessa ja moni julkisuudesta tuttu henkilö on päässyt asiakkaan roolissa kehumaan ruokia. Mahansa ovat saaneet täyteen mm. kuninkaalliset, presidentit, muusikot ja näyttelijät. Tinkimätön ruoanvalmistustyyli toi maineen kovan luokan ruoantekijöinä.

Paluu Ouluun

2003 oli aika palata juurille Ouluun ja uusi ravintola Matala tarjosi hyvän ympäristön päästä esittelemään matkalla opittuja taitoja. Myös legendaarisen Ravintola Willisian herkkuruoat ja Rauhalan herkku buffetit olivat veljesten aikaansaannoksia.

Oulun oman Ravintola Toripolliisin pojjaat ottivat vastuulleen vuoden 2013 alussa ja heti alkoi mutkaton ja maukas ajanjakso. Tavoite oli selkeä: pojat halusivat tehdä oululaisille toisen olohuoneen miljöön, musiikin ja oivan lokaation myötä. Yhdestä asiasta ei kuitenkaan oltu valmiita tinkimään. Kaiken piti olla laadukasta.

Toripolliisin ruokalista vaihtuu viisi kertaa vuodessa, aina sesongin mukaan. Kausimenuissa ovat uskonnolliset pyhät ja kauden spesiaalit raaka-aineet hyvin edustettuina. Tavoite on haastaa itseään kehittymään jatkuvasti tavalla, jollaista ei ole Oulussa ennen nähty.

Toripolliisin juomavalikoima on kattava, joka käsittää jokaiselle jotakin. Tuotteet ovat laadukkaita ja erityisesti hinnat ovat kohdallaan, kuten Sotaniemen mielestä hyvässä ravintolassa kuuluu ollakin.

Paikallisuus ja eettisyys

Paikallisuuden tukeminen on tärkeää. Käytössä on pohjoissuomalaiset raaka-aineet ja tukkurit.

Kalat ja lihat tulevat keittiöön aina tuoreina, pääosin paikallisista vesistä ja metsistä.  Eineksiin emme ole sekaantunut vaan keittiömme tekee kaiken alusta alkaen, omilla mausteilla ja nykyaikaisilla välineillä.  Vaikka ammattitaito on harvinaisen vankkaa, on tärkeää kouluttaa itseään ja henkilökuntaa jatkuvasti. Vain sillä tavalla voi yllättää asiakkaat positiivisesti vuodesta toiseen.

Koko yrityksen toiminta perustuu kestävälle kehitykselle. Kalat ovat WWF:n turvalliselta puolen. Hanhet kasvatetaan ekologisesti. Lamput ovat säästötekniikkaa ja käytössä on uusiutuvaa sähköä. Jätteet lajitellaan ja kierrätetään asianmukaisesti.

 

ALAKKO NÄÄ MEITÄ JA TUUKKO NÄÄ MEILLE ?